Fillarihemmon vinkit kesän fillarireissuille

Tour De Tuusulanjärven -tapahtuma isä Jani Kääriäinen eli Fillarihemmon on kovimpia fillarireissaajia jonka tiedämme, joten pyysimme Hemmolta vinkkejä omille ja asiakkaidemme kesäisille fillarireissuille.
 
Terve!
Fillarihemmolla oppi menee päähän tunnetusti kantapään kautta ja nämä vinkit on tietysti sitä kautta opeteltu. Jos et halua olla yhtä pöljä kuin Fillarihemmo, niin tässä muutama vinkki:
• Suunnittele reitti etukäteen ja lataa reitti navigaattoriin tai puhelimen navigointiaplikaatioon.
• Suunnittele reitti siten, että matkan varrelta löytyy riittävän tiheästi palveluita (majoitus, ruoka, juoma, elektroniikan lataus, jne).
• Pyöräretkellä ei kannata ahnehtia liian pitkiä päivämatkoja, koska palautusmispäiviä ei ole, jos on tarkoitus edetä joka päivä. Jos normaalisti tunnet itsesi voittajaksi 100km lenkin jälkeen, niin retkellä tämä toistetaan päivittäin lastatun kuorman kanssa.
• Pyöräretkellä kannattaa unohtaa kiire. Jos ajat arkilenkeillä esim 25 km/h keskarilla, niin pyöräretkellä vauhti voi olla alle 20kmh, koska tavaraa voi olla mukana 15kg
• Pakkaa pyörä tasaisesti, jaa kuormaa eteen ja taakse. Liika paino takana korostaa pyörän vaappumista puolelta toiselle. Jos mahdollista, ei tavaraa selkään. Vaikuttaa suoraan satulatuntumaan. 
• Retkitarvikkeiden tuoman lisäpainon vuoksi kannattaa renkaisiin mahdollisesti pumpata lisää ilmaa.
• Ota pyöräretkelle mukaan varasisureita, laadukas minipumppu, kaiken kattava monitoimityökalu, ketjun pikaliitin, mahdollisesti myös vaihtajan korvake.
• Jos haluaa hifistellä niin kannattaa panostaa voimansiirron osalta vapaarattaaseen. Valitse takakiekoksi jokin tunnetusti kestävä vapaaratasmekanismi, niin voit luotettavin mielin jatkaa matkaa. Jos et halua pyörääsi muokkailla niin huomioi edes ajotavassasi ja pakkauksessa se että painavalla kuormalla halpa takakiekko ja halpa vapaaratas saattaa porsia kesken mehukkaan ylämäen ja reissu muuttuukin sittemmin potkupyöräilyksi😁
• Yokon vaatetuksesta itse olen reissuillani suosinut lyhyttä Enduropaitaa tai pitkiä ja lyhyitä Zip-paitoja. Kuumemmilla säillä jalassa on Summer fillarishortsit, eroottisista viboista huolimatta tai jopa niiden takia. Viileämmilla ja vaihtelevimmilla keleillä vetelen Uniride shortseilla. Itseensäpakkautuva kevyt Windbreaker -liivi on nopea ja monipuolinen säätövaate erilaisissa olosuhteissa ja tilanteissa. Hanskoina toimii monesti lyhyet tai pitkät, verkkomaiset Summer-hanskat. 
Mukavia reissuja toivottelee Fillarihemmo