JARKKO HELEÄ- YOKO TYÖMATKAPYÖRÄILIJÄ

Työmatkapyöräily on itselläni yksi peruskestävyysharjoittelun tärkeimmistä kulmakivistä.Peruskestävyysharjoittelua tulee tehtyä noin 80% treeneistä. Tästä noin puolet tulee tehtyä työmatkapyöräilynä, välillä sähköllä ja toisinaan luomulla. 

Työmatkapyöräily toimiikin itselläni hyvin  juoksuharjoittelun tukena, varsinkin pk-treenissä. Itselläni kehittävä ja mielekäs kestävyysharjoittelu koostuu kahdesta osa-alueesta.

 

määrällisesti runsaasta pk-alueen kehittämisestä

laadukkaista kovemmista treeneistä

 

Edellä mainituilla eväillä ja monipuolisella treenillä harjoiteltiin myös kesän 100km polku-ultraan.

Vaikka et olisi kaltaiseni tavoitteellinen kuntoilija on työmatkapyöräilystä silti valtavasti hyötyä sinulle. Varsinkin jos se on säännöllistä. Itse kuljen pyörällä töihin läpi vuoden lähes millaisella kelillä tahansa. Vain ääriolosuhteissa vaihdan pyörän autoon. Varusteista ei itselläni ainakaan työmatkapyöräily tule jäämään kiinni ja niihin kannattaakin panostaa. Kesällä on helppo lähteä työmatkaa taittamaan mutta syksyn ja talven tullen kaapista kannattaa löytyä sateenpitävää pyöräilyhousua, takkia sekä pyöräilyliiviä joka onkin ollut jo kovassa käytössä kun aamut on jo ollut välillä hieman viileitä.

 

Työmatkapyöräilyn hyödyt:

 

  • Pyöräilemällä töihin saa hyvän treenin niin aamuun kuin iltapäivään. Työmatkapyöräily on siis hyvää kestävyysharjoittelua sekä se pitää myös minut virkeämpänä koko työpäivän ajan
  • Pyöräilyn on myös osoitettu parantavan henkistä hyvinvointia
  • Pyöräily antaa omaa itselleni omaa aikaa, voin keskittyä omiin ajatuksiini sekä nauttia vain ajamisesta. Itselleni tämä on mukavampi vaihtoehto kuin ruuhkassa omalla autolla tai istua täysinäisessä bussissa.
  • Vaihtamalla auton polkupyörään on sillä myös positiivinen vaikutus ympäristöömme.
  • Työmatkapyöräily säästää itselläni niin aikaa kuin rahaa. Polttoainekuluista sekä muista autoiluun ennen menemistä kuluista olen nyt saanut laitettua suurimman osan sivuun tai sijoitettua itseeni. Samoin säästän myös aikaa kun liikun pyörällä enkä ole sidottuna julkisten aikatauluihin