KERROSPUKEUTUMINEN

Kerrospukeutumisen avulla pystyt nauttimaan ulkoilusta säällä, kuin säällä. Pysyt kuivana ja lämpimänä, sekä pystyt säätämään vaatetusta aktiviteettien mukaisesti. Käyttämällä laadukkaita ulkoiluvaatteita saa lisättyä mukavuutta ja parannettua toiminnallisuutta.

 Kolmikerrospukeutuminen on toimiva tapa pukeutua etenkin kylmälle kelille, syksyllä ja talvella. Vaatekerroksia voi olla enemmänkin, mutta kolmikerrospukeutuminen koostuu kolmesta vaatekerroksien antamasta ominaisuudesta.

 Ideana kolmikerrospukeutumisessa on, että lähinnä ihoa oleva aluskerros siirtää kosteutta tehokkaasti kohti ulommaisia kerroksia. Keskimmäinen välikerros on ilmava ja lämmittävä. Uloimmainen päälikerros pysäyttää tuulen ja sateen.

 Kunnon sykkeellä pyöräillessään hyvä yhdistelmä on esimerkiksi Yokon Performance pyöräilypaita tai MTB pitkähihainen paita ja YOKOshell kankaasta valmistettu vahvasti hengittävät ja vettähylkivä treenitakki. Performance Windblock pyöräilytakki on miellyttävä sellaisenaankin käytettäessä, koska vuoraus on harjattu pehmeäksi. Performance takin voi siis pukea myös alusvaatteiden päälle.

Välikerroksen ideana on toimia eristävänä kerroksena. Hyvin toimiva välikerros jatkaa aluskerroksen kosteudensiirtoa ulospäin iholta. 

Välikerros voi koostua yhdestä tai useammasta vaatteesta, riippuen aktiviteetistä ja ulkolämpötilasta. Aktiviteettien ja ulkolämpötilan vaihdellessa on hyvä voida säätää välikerroksen vaatteita toimintaan sopivaksi. Enemmän hikoillessa riittää pelkkä pyöräilypaita päällimmäisen kerroksen alla. Kevyemmässä aktiviteetissa tarvitaan hiukan enemmän ilmavaa, hyvin hengittävää eristettä välikerrokseen. Välikerrospaidaksi toimii loistavasti Yokon Performance Thermo pyöräilypaita.

Ulommaisen kerroksen päätarkoitus on suojata tuulelta ja kosteudelta. Toimivassa kolmikerrospukeutumisessa alus- ja välikerroksesta tulevan kosteuden pitää läpäistä myös ulommainen kerros, jottei kosteus jää vaatteisiin.

Syksisellä poutasäällä toimivia ulommaisen kerroksen vaatteita ovat tuulenpitävät housut esimerkiksi Sport Windblock housu ja Performance Windblock pyöräilytakki. Sadesäällä pysyäksesi kuivana toimii parhaiten hengittävä kuoritakki, esimerkiski Yokon MTB takki ja MTB housut. 

Talvipakkasella toimii parhaitrn Yokon kevyesti topattu Performance Air takki aktiivisille pyöräilijöille missä hihat on tuulenpitävää softshelliä ja takin takaosaa erittäin joustavaa Yoko Strech materiaalia.  Alaosana toimii talveen kevyesti topatut  pyöräilyshortsit. Näillä ei pääse reidet jäätymään. Shortsit toimii hyvin esimerkiksi Yoko Sport Windblock housujen kanssa. 

Yokokaupan väki toivottaa sinut tervetulleeksi myymäläämme ja verkkokauppaamme tutustumaan tarkemmin meidän tuotteisiin. Ulkoilun asiantuntijoiden avustuksella löydämme sinulle varmasti oikeat vaatteet aktiviteetteihin!