PYÖRÄILIJÄN ALUSKERRASTO

Kuinka valitsen oikean pyöräilijän aluskerraston? Vaihtoehtoja on paljon, mutta olennaisinta on valita aluskerrasto ja muut ajovaatteet sääolosuhteiden ja ajotyylin mukaan. Kevyt aluskerrasto sopii käytettäväksi vuoden ympäri ja on täydellinen valinta pitämään sinut kuivana – mitä uloimmaksi kerrokseksi puitkaan. Se on myös loistava valinta intensiiviseen harjoitteluun, jolloin keho tuottaa runsaasti lämpöä.

Alusasu on tärkein tekijä mukavassa pukeutumisessa: se tulee suoraan ihollesi ja siirtää kosteutta eteenpäin. Keinokuituinen alusasu on hyvä valinta sporttiseen käyttöön, koska se siirtää kosteutta ylempiin kerroksiin kaikkein nopeimmin.

Märät vaatteet tuntuvat ihoa vasten epämukavilta erityisesti, kun kyse on pyöräilyn kaltaisesta urheilusta, jossa kehoon kohdistuu runsaasti hankaavaa liikettä. Kun pysähdyt hikoiltuasi ajossa voimakkaasti, voivat kosteat vaatteet alkaa tuntua nopeasti viileiltä – erityisesti, jos ilma on kylmempi.

Alusasun kuuluu istua ihonmyötäisesti - näin se pääsee välittämään kosteutta eteenpäin Napakasti mutta kiristämättä istuvat aluspaita ja alushousut pitävät olosi mukavana. Yokon valikoimastamme löydät niin alus shortsit, aluskerrastopaidan, lyhyet aluskerrasto housut ja pitkät aluskerrastohousut.

Yoko Base aluskerrastopaita on kylmän kelin aluspaita tuulenpitävällä etuosalla ja hengittävällä erittäin joustavalla takaosalla. Toimiva ratkaisu hiihtoon, kylmän kelin pyöräilyyn sekä muihin vauhdikkaimmin lajeihin joissa viima ja tuuli käy vartalon etuosaan. Yhdessä Base Layer -alaosien kanssa muodostat hyvän perustan, josta on hyvä jatkaa seuraaviin kerroksiin olosuhteiden mukaan.

 

• Tuulenpitävä mutta hengittävä YokoShell -etuosa ja erittäin hengittävä sekä joustava YokoStretch paidan hihoissa, vartalon selkäpuolella, housujen säärissä ja housujen takaosassa.

• Paidan Pehmeä, joustava ja korkea kaulus suojaa viimalta

• Housuissa leveä ja tukeva, joustava vyötärönauha