YOKOKAUPAN TARINA

Arjen huippuhetkiä kaikissa olosuhteissa aktiivisille, ulkona liikkuville, perheille, yhteisöille ja yksilöille 

Sataa vettä, sataa lunta, sataa pieniä rakeita. Tuulee, ja tuiskuaa, rapa roiskuu ja aurinko porottaa. Ulkoilu ja aktiivisuus kuuluu kaikille, olit sitten yksilölajeista nautiskeleva tai yhteisöllinen osallistuja, hyötyliikkuja, harrastaja, perheen kanssa ulkoileva tai aktiivinen urheilija. Suomen luonto, puistot, ulkoliikuntapaikat, kevyenliikenteenväylät ja latuverkosto tarjoavat upeat mahdollisuudet ulkoiluun ja liikkumiseen säässä kuin säässä, vuoden ympäri.

Vielä muutama hetki sitten talviselle hiihtolenkille vedettiin puuvilla anorakki ja villapaita niskaan. Fillarissa oli kolme vaihdetta ja dynamolla toimiva (useimmiten rikkinäinen) lamppu ja kypärää käyttivät vain motoristit. Liikuttiin kun ehdittiin ja niillä välineillä, jotka sattuivat nurkista löytymään. Jokainen meistä tietää miltä tuntui seistä sukat märkänä pelikentän laidalla ja hytistä märässä hupparissa. Pyöräillä sormet viimasta kankeina ja lahkeet ketjurasvassa. Hiihdettiin reidet jäässä, pää hiessä ja lapaset märkinä.

Nykyisin vedetään toiminnallisia ulkotreenejä vuoden ympäri. Pyöräillään kimppalenkeillä tai työmatkat sähköpyörällä. Hiihdetään muulloinkin kuin hiihtolomalla. Sovitaan palaverit puistoon kävelylenkille ja pidetään Teamsit metsäpoluilla. Vietetään synttärit pihalla ja matkaillaan kotimaassa. Nautitaan luonnosta ja liikunnasta, ulkoillaan viikonloppuisin koko perheen tai ystävien kesken. Eletään tavallista aktiivista arkea, sen huippuhetkiä ja halutaan nauttia niistä.

Tapa liikkua ja elää on muuttunut pysyvästi ja on osa arkea, siksi myös urheilutekstiileiden ja tuotteiden on pysyttävä muutoksessa mukana. Yokokauppa.fi syntyi kun maailma ja elämä muuttui. Haluttiin reagoida muutoksiin ja tarjota kaikille suomessa asuville tuotteita aktiiviseen arkeen ja ulkona liikkumiseen. Työpaikat vaihtuivat ja tapa työskennellä muuttui. Arkea ja vapaa-aikaa, koko elämää muokattiin isolla kädellä. Toisaalta kerrankin oli aikaa pysähtyä, miettiä ja toteuttaa mielissä kuplinut ajatus ja haave: perustettiin verkkokauppa ja myymälä Yokokauppa.fi.

Tiimimme koostuu joukosta aktiivisia ystäviä ja perheitä, joiden yhteinen halu on tuoda Yoko-brändin, kotimaisen designin laadukkaat ja monikäyttöiset tuotteet mahdollisimman monen ulkona liikkuvan ja arjesta nauttivan suomalaisen ulottuville.


Teksti: Liinu Hacklin
Kuva: Antti Peltola