YOKON PÄÄSUUNNITTELIJA SEPPO MANNINEN

Esittelyssä Yokokaupan tiimin jäsen Seppo Manninen!

Olen Seppo Manninen, 36, Yokon pääsuunnitteilja. Koulutukseltani olen teollinen muotoilija, mutta suunnitteluhommiin päädyin jo paljon ennen opiskelujani yli 20 vuotta kestäneen motocross-kilpaurani kautta. Viimeisen 15 vuoden aikana olen suunnitellut erilaisia teknisia vaatteita aina motocrossista enduroon, moottoripyöräilystä moottorikelkkailuun, polkupyöräilystä hiihtoon ja jopa salibändysta raviurheiluun. Yokolla vaatesuunnittelun lisäksi vastuualueisiini kuuluu markkinointimateriaalien tuottaminen (graafinen suunnittelu ja valokuvaus).

Olin nuoruudessani aktiivinen polkupyöräilijä mutta ajokortin saatuani pyöräily jäi lähes kokonaan lajirepertuaaristani pois. Muutamia vuosia sitten, sähköpyörien tulemisen myötä kuitenkin hurahdin jälleen maastopyöräilyyn, josta on 15 vuoden vuoden ajotaukoni aikana tullut huimasti päräyttävämpi laji. Nykypäivänä saan maastopyöräilystä irti paljon samoja fiiliksiä kuin motocrossista ja endurosta, mutta sen kautta pääsen myös takaisin nuoruuden fillarimuistoihin (ilman hapotusta ja vastatuulta), jolloin ajeltiin kaveriporukalla pitkin metsiä ja rakenneltiin hyppyreitä milloin minnekin. Tätä nykyä minuun voi törmätä Järvenpään fillaripoluilla tai LKP Bike Parkissa, milloin pyörän päällä, milloin kaivurin puikoissa, silloin tällöin myös lapion varressa.

Yokon vaatesuunnittelutyössä pyrkimyksenäni on kehittää tuotteitamme jatkuvasti eteenpäin. Kehitystyötä helpottaa että etenkin fillari-, crossi ja endurovaatteiden kohdalla voin testata tuotteita myös itse. Lisäksi apunani on eri lajien parissa testaajia, ammattilaisia ja aktiivisia harrastajia, joiden palaute ja lajitietämys on myös ensiarvoisen tärkeää.

Yokolla työskentelemisessä parhaita puolia on pieni ja ketterä organisaatio sekä intohimoinen ja leppoisa tiimi että monipuoliset työtehtävät