YLI 40 VUOTTA YOKOA

Yokolla on yli 40 vuoden kokemus edistyksellisten ja korkealaatuisten teknisten urheiluvaatteiden suunnittelusta ja valmistamisesta. Yoko-tuotteet on alusta saakka Suomessa suunniteltu ensisijaisesti pohjolan kaikkiin vuodenaikoihin, vastaten niin harrastelijoiden kuin huippu-urheilijoidenkin tarpeisiin.

YOKO-tarina alkoi Forssasta vuonna 1977, jolloin Juha Tirinen ja Kaija Gustafsson perustivat urheiluvaatteita valmistavan yrityksen nimeltä JOKO. Nimi tuli pesäpallosta, jossa lukkarilla oli tapana kysyä lyöntivuorossa olevalta “Joko” (saa syöttää?). Yrityksen ensimmäisiä tuotteita olivat pesäpalloräpylät, mutta koska Juha Tirinen oli kansainvälisen tason motocorss-kuljettaja, aloitti JOKO samoihin aikoihin myös motocross-ajovarusteiden valmistamisen. Ensimmäiset Forssan tehtailta maailmalle lähteneet motocross-tuotteet olivat Moto-X-Fox yrityksen kanssa yhteistyössä tehdyt crossihanskat.

Melko pian Foxin perustaja Geoff Fox suositteli Tiriselle että kansainvälisiä markkinoita ajatellen olisi parempi, jos JOKO kirjoitettaisiinkin Y:llä eli YOKO. Hieman myöhemmin Tirinen ehdotti Geoffille että FOX-logossa O-kirjain kannattaisi korvata ketun päällä.

LUE LISÄÄ YOKON HISTORIASTA >>